ANP9 feb '12 16:21

Griekenland akkoord met eisen EU

ATHENE (AFN) - De Griekse regeringsleiders hebben donderdag een akkoord bereikt met de EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de hervormingen die nodig zijn voor nieuwe noodkredieten. Dat verklaarde de Griekse premier Lucas Papademos donderdag.

Kort voor zijn verklaring werd al bekend dat de Griekse regeringspartijen een akkoord sloten over de bezuinigingen die het Zuid-Europese land moeten behoeden voor een faillissement.

Europa en het IMF eisten dat de Griekse regering met een nieuw programma van besparingen en hervormingen instemde, voordat zij groen licht gaven voor een nieuw financieel steunpakket ter waarde van 130 miljard euro.

Pensioenen

Eerder lekte al uit dat de Griekse regering een verlaging van de minimumlonen zou overwegen met 22 procent en 15.000 ambtenaren zou willen ontslaan. Pensioenen boven de 1200 euro zouden met 20 procent worden verlaagd. Extra besparingen op de pensioenen waren een heikel punt in de onderhandelingen tussen de regeringspartijen.

Donderdagmiddag spreken de ministers van Financiën van de eurolanden en IMF-directeur Christine Lagarde over en met Griekenland.

Gerelateerde artikelen