ANP10 dec '12 04:31Aangepast op 10 dec '12 16:51

Laatste groet voor omgekomen grensrechter

ANP
ANP

ALMERE (ANP) - Zo'n 400 jeugdspelers van de Almeerse voetbalclub Buitenboys hebben maandagmiddag een laatste groet gebracht aan hun omgekomen grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Ze vormden voorafgaand aan de besloten uitvaart een erehaag voor het crematorium in hun woonplaats.

Ongeveer 400 genodigden woonden de dienst bij. Onder hen ook de burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma. Daarnaast waren namens de KNVB voorzitter Michael van Praag, directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars en voorzitter amateurvoetbal Bernard Fransen aanwezig.

De stoet arriveerde rond 13.45 uur bij het crematorium. De auto met daarin de kist met het lichaam van Nieuwenhuizen werd begeleid door vier volgauto's met directe familieleden. Voorop liepen Marcel Oost, de voorzitter van Buitenboys en Rob Mueller, de secretaris van de club. Achter de grijze auto's volgden de overige genodigden.

Rode roos

De jonge spelers in de erehaag waren gehuld in het blauw-witte clubshirt. De B-selectie van de club bevond zich direct voor de ingang. Toen de stoet voorbijkwam, gooide elke speler een rode roos op de rouwauto. Ook klonk een applaus.

De politie had de omgeving van het crematorium afgezet. Slechts enkele belangstellenden keken toe toen de stoet arriveerde.

Zondag liepen zo'n 12.000 mensen mee in een stille tocht in Almere voor Nieuwenhuizen. De 41-jarige grensrechter overleed een week geleden, nadat hij een dag eerder ernstig was mishandeld door een aantal jonge voetballers van de tegenpartij sv Nieuw-Sloten uit Amsterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen