ANP17 dec '12 15:33

SP opent 'Metropolenmeldpunt'

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Als hart onder de riem voor het Metropole Orkest heeft de SP een Metropolenmeldpunt geopend op Facebook. ,,Het zou doodzonde zijn als 68 jaar fantastische muziekgeschiedenis met een pennenstreek wordt beëindigd'', motiveert SP-leider Emile Roemer zijn actie maandag.

Het Metropole Orkest krijgt geen geld meer van staatssecretaris Sander Dekker (Media), omdat het plan om tot zelfstandigheid te komen volgens hem onvoldoende is. Ook het Muziekcentrum van de Omroep, waar het Metropole onder valt, denkt dat er geen zelfstandige toekomst mogelijk is. Daarmee lijkt het doek te zijn gevallen voor het orkest, tenzij er een investeerder opduikt.

Een uurtje na het openen van het meldpunt hadden al 15000 mensen de actie gesteund. Op https://www.facebook.com/emileroemer/posts/101615050008782 laten mensen reacties achter en is een filmpje te zien over het orkest, dat veel jazz, pop en wereldmuziek speelt.

Het Metropolenmeldpunt is tegelijkertijd een knipoog naar de PVV, die eerder een Polenmeldpunt openden. Daar konden mensen klagen over Polen in Nederland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen