ANP9 mei '12 13:47Aangepast op 9 mei '12 14:11

Russisch vliegtuig in Indonesië vermist

JAKARTA (ANP) - Een Russisch passagiersvliegtuig is tijdens een demonstratievlucht ten zuiden van de Indonesische hoofdstad Jakarta van de radar verdwenen. Aan boord zijn 44 mensen, meldden de autoriteiten woensdag.

Het toestel is een Soechoj Superjet-100, een van de modernste Russische vliegtuigen. Het vliegtuig verdween van de radar in een bergachtig gebied bij de plaats Bogor, nadat het snel in hoogte was gedaald.

,,We zijn nog op zoek en we weten niet zeker of het vliegtuig is neergestort'', zei Gagah Prakoso, woordvoerder van het Indonesische nationale opsporings- en reddingsbureau. Het ministerie van Transport meldde dat de passagiers Indonesische zakenmensen en Russische ambassademedewerkers waren.

De passagiers van het vermiste toestel hadden allen een uitnodiging gekregen om de vlucht mee te maken. Het toestel moest enkele rondjes vliegen in de regio en vervolgens landen op de luchthaven van Halim in Jakarta, waar het kort tevoren was opgestegen. Een eerste demonstratievlucht was zonder problemen verlopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen