ANP8 sep '12 17:04

Vier koplopers in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - Het KLM Open gaat zondag in Hilversum een spannende finale tegemoet. Na drie ronden staan er vier golfers aan kop: de Spanjaarden Pablo Larrazabal en Gonzalo Fdez-Castano, de Schot ScottJamieson en de Engelsman Graeme Storm. Het kwartet staat op een score van 198 slagen (12 onder par).

Van de vier leiders was Storm zaterdag de enige 'verliezer'. De aanvoerder van het klassement na de eerste en tweede dag verspeelde een voorsprong van 3 slagen op zijn concurrenten. Hij ging rond in 69 slagen.Larrazabal was met een omloop van 64 slagen één van de beste spelers van de dag.

Robert-Jan Derksen en Richard Kind staan als eerste Nederlanders op de gedeelde 31e plaats met een score van 207. Derksen ging rond in 68 slagen, Kind gebruikte 71 slagen voor zijn derde rondgang.

Huizing

Daan Huizing handhaafde zich als amateur opnieuw uitstekend tussen de profs van de Europese Tour. Hij ging rond in 68 slagen, evenveel als op vrijdag. Met een totaal van 208 steeg hij naar de gedeelde 40e plaats.

Maarten Lafeber had zaterdag geen beste dag. Met een rondje van 72 slagen zakte hij naar de gedeelde 60e plaats. Lafeber produceerde vier bogeys.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen