ANP7 aug '12 08:49Aangepast op 7 aug '12 09:20

'DSM boekt behoorlijke resultaten'

AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft afgelopen kwartaal behoorlijk positieve resultaten geboekt. Dat concludeerde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen dinsdag.

,,Gezien de omstandigheden hebben ze goede resultaten geboekt'', stelde Versteeg. ,,Bij Polymer Intermediates ging het erg slecht, maar dat kwam niet als een al te grote verrassing. Die teruggang werd daarnaast redelijk gecompenseerd door Pharma en Performance Materials. Met 290 miljoen euro kwam de ebitda nog uit aan de onderkant van de voorspellingen.''

DSM kondigde verder een besparingsprogramma aan dat de ebitda vanaf 2014 met 150 miljoen euro moet verhogen. ,,Dat is een behoorlijk bedrag'', aldus Versteeg. ,,Daarmee halen ze al 10 procent van de targets voor 2013. De doelen voor dat jaar lijken ze ook te gaan halen.''

Zoals verwacht

Volgens analist Gert Steens van SNS Securities waren de resultaten van DSM ,,gemengd, zoals verwacht''. De resultaten tonen volgens hem de verschuiving van de aandacht van DSM van plastics en diverse intermediaire producten naar groeimarkten voor (dier)voedingsmiddelen en pharma.

De resultaten van DSM kregen dinsdag geen warm onthaal op het Damrak. DSM zakte in de eerste handelsminuten 1,7 procent tot 40,53 euro. Daarmee stond het aandeel onderaan een licht negatieve AEX-index.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen