ANP30 aug '12 16:34

'Debat Fed over steun zal er om spannen'

JACKSON HOLE (AFN) - Bij de vergadering van de Federal Reserve in september zal het er om spannen of er wel of niet tot extra steun voor de haperende economie wordt besloten. Dat zei president Dennis Lockhart van de Federal Reserve Bank of Atlanta donderdag bij het begin van de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole.

De beleidsmakers van de Fed, waartoe ook Lockhart behoort, vergaderen op 12 en 13 september over de economische situatie in de Verenigde Staten. Behalve een besluit over de hoogte van de rente, buigen zij zich dus ook over een eventueel derde steunpakket. Met de eerste twee programma's pompte het stelsel van centrale banken 2300 miljard dollar in de economie door obligaties op te kopen. Die steun heeft echter amper geleid tot een daling van de werkloosheid en de economische groei gaat met horten en stoten.

,,Als we een verdere verslechtering zouden zien ten opzichte van de huidige situatie of signalen van een dreigende deflatie, dan zou de keuze voor de hand liggen'', aldus Lockhart. ,,De vraag is nu hoeveel een nieuwe steunronde zal opleveren en, natuurlijk, wat de kosten zijn voor de korte en de lange termijn.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen