ANP24 apr '12 15:11

`Wall Street begint vlak'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen dinsdag naar verwachting vlak tot voorzichtig hoger beginnen. De Amerikaanse beleggers krijgen opnieuw een stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken. Ook wordt nog gewacht op macrocijfers. Na de slotbel zal Apple zijn kwartaalcijfers naar buiten brengen.

Op macro-economisch vlak zullen een halfuur na opening van de beurs het Amerikaanse consumentenvertrouwen over april en de verkopen van nieuwe huizen in maart bekend worden gemaakt. Ook begint de Federal Reserve dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. De uitkomsten daarvan zullen woensdag naar buiten komen.

Telecomconcern AT&T en het industriële conglomeraat 3M noteren hoger in de voorbeurshandel na beter dan verwachte winstcijfers.

Doorlopende activiteiten

United Technologies maakte voorbeurs ook de kwartaalresultaten bekend. Het Amerikaanse industriële concern heeft de winst uit doorlopende activiteiten in het eerste kwartaal met bijna een vijfde opgevoerd tot 1,3 miljard dollar. De omzet daalde 2 procent tot 12,4 miljard dollar.

Texas Instruments bracht maandag nabeurs de resultaten naar buiten. De winst van de Amerikaanse chipmaker viel lager uit dan verwacht. Het bedrijf stelt wel in het eerste kwartaal de bodem van de cyclus in de chipindustrie te hebben gezien, gevolgd door de eerste signalen van groei.

De openingsindicatoren wijzen op een vlakke opening voor de S&P 500 en een winst van 0,2 procent voor de Dow-Jonesindex. Maandag gingen de beurzen in New York omlaag. Beleggers maakten zich zorgen over de ontwikkelingen in Europa. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 12.927,17 punten.

Gerelateerde artikelen