ANP1 nov '12 06:15

'Transportsector zakt verder in diepe crisis'

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Nederlandse transportbedrijven zakken steeds dieper weg in de financiële malaise. Omzet, bedrijvigheid en winst dalen. Meer dan de helft van alle ondernemers vindt dat de situatie in de sector afgelopen maanden verder is verslechterd, en er is geen verbetering in zicht.

Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerd kwartaalbericht van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN). Ruim 40 procent van de leden heeft weinig tot veel te weinig opdrachten. Volgens TLN is de orderportefeuille nu net zo slecht gevuld als op het dieptepunt van de crisis in het tweede kwartaal 2009. Vooral de sectoren die direct of indirect aan de bouw zijn gelinkt hebben het moeilijk. Het gaat hier om een kwart van al het wegvervoer in Nederland.

In de periode juli tot en met september werden 55 faillissementen geteld in het goederenvervoer over de weg. Dit is 90 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In alle 3 de kwartalen van dit jaar tezamen viel voor 157 bedrijven het doek, tegen 125 een jaar eerder.

TLN reageerde hierdoor verdeeld op de deze week bekendgemaakte plannen van het nieuwe kabinet. Enerzijds is de organisatie verheugd dat dit kabinet de aanpak van files blijft doorzetten door onder meer te blijven investeren in infrastructuur. Anderzijds maakt TLN zich zorgen omdat opnieuw accijnsverhogingen op brandstof zijn aangekondigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen