ANP21 nov '12 08:17Aangepast op 21 nov '12 08:34

Verlies voor Accsys neemt af

LONDEN (AFN) - De ontwikkelaar van houtproducten Accsys Technologies heeft het verlies voor belastingen in de zes maanden tot 30 september zien afnemen. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Accsys rapporteerde een verlies van 5,4 miljoen euro, 14 procent minder dan de 6,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar geleden. De omzet steeg met 47 procent tot 9,1 miljoen euro, inclusief 553.000 euro aan licentie-opbrengsten.

Topman Paul Clegg stelde dat Accsys de tweede helft van het jaar ingaat met het vertrouwen dat de bouwstenen van de onderneming op zijn plek staan, om de langetermijndoelen van winstgevendheid en toenemende omzet te halen.

Arnhem

De omzet die behaald werd uit de verkoop van Accoya dat geproduceerd werd bij de fabriek in Arnhem, steeg met 40 procent tot 7,7 miljoen euro. Verder was in 11 van de 15 geografische locaties sprake van omzetgroei, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland.

De omzet in Noord-Amerika omschrijft de onderneming als ,,teleurstellend'', maar Accsys wijst er daarbij wel op dat er recent orders zijn binnengekomen en dat het vertrouwen heeft dat de groei zal hervatten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen