ANP17 dec '12 10:47

Van Lanschot verwacht nettoverlies over 2012

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Van Lanschot eindigt 2012 in de rode cijfers door de afschrijving die maandag bekend werd gemaakt. Dat stelde financieel directeur Constant Korthout in een toelichting op de afschrijving.

Korthout gaf niet aan hoe hoog hoe het nettoverlies uitvalt en ging evenmin in op de verwachte resultaten in het vierde kwartaal. Over de eerste drie kwartalen rapporteerde de bank een onderliggende winst.

Van Lanschot schrijft 122 miljoen euro af op de goodwill en andere immateriële activa die samenhangen met de in 2004 overgenomen activiteiten van CenE en een deel van de activiteiten van Kempen, dat in 2006 werd overgenomen. In het laatste geval gaat het om activiteiten die zijn geïntegreerd in Van Lanschot. De huidige activiteiten van Kempen worden niet geraakt, benadrukte de financieel directeur.

Korthout gaf verder aan dat de afschrijving het gevolg is van de jaarlijkse 'impairmenttest' die volgens de internationale boekhoudregels IFRS moet worden uitgevoerd. De boekhoudkundige handeling raakt de kapitaal- en liquiditeitspositie van Van Lanschot niet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen