ANP3 mei '12 06:56

Student vijf dagen vergeten in cel VS

LOS ANGELES (ANP) - Een Amerikaanse student eist een schadevergoeding van 20 miljoen dollar omdat hij vijf dagen lang in een gevangeniscel heeft gezeten zonder eten en drinken. De autoriteiten waren de 23-jarige Daniel Chong vergeten nadat hij was opgepakt door de DEA, de Amerikaanse narcoticabrigade. Het drama eindigde bijna in de dood van de man.

Om zichzelf in leven te houden dronk de man zijn eigen urine. Bij gebrek aan eten nam hij ook poeder tot zich dat op de grond van zijn cel lag. Later bleek dat de drug methamfetamine te zijn. De dramatische situatie dreef hem uiteindelijk tot een zelfmoordpoging, maar die mislukte. ,,Op de derde dag begon ik te hallucineren'', vertelde hij in een interview met televisiezender NBC. ,,Ik was compleet gestoord.''

De DEA had de man samen met zeven anderen opgepakt in een huis waar hij volgens de dienst naartoe was gegaan ,,om high te worden''. De verdachten werden meerdere keren verplaatst in het cellenblok. Vermoedelijk is het daardoor misgegaan. De chef van de afdeling heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en een onderzoek naar het incident gelast.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen