ANP10 dec '12 16:42

KNVB luistert naar Ajax: hoe later, hoe beter

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft bij de indeling van het wedstrijdprogramma in de tweede seizoenshelft van het betaald voetbal zo veel mogelijk rekening gehouden met de Europese verplichtingen van Ajax. De landskampioen eindigde in de Champions League als derde in de groep en bekert daarom na de winterstop als enige Nederlandse club verder in de Europa League. De KNVB heeft de Amsterdammers zo veel mogelijk op zondag 16.30 uur ingedeeld na een Europese wedstrijd op donderdag.

Ajax speelt op 14 en 21 februari zijn eerste tweeluik in de Europa League. Op de daaropvolgende zondagen trappen de Amsterdammers op het late tijdstip van 16.30 uur af tegen RKC Waalwijk (17 februari) en ADO Den Haag (24 februari). ,,We hebben aangegeven dat voor ons na een Europese wedstrijd geldt: hoe later, hoe beter'', zei een woordvoerder van de Amsterdammers. Ajax opent de tweede seizoenshelft op 20 januari ook met een wedstrijd om 16.30 uur, de klassieker tegen Feyenoord.

De topper op 14 april tussen PSV en Ajax staat ook voor 16.30 uur op het programma. Mogelijk spelen de Amsterdammers drie dagen daarvoor in de kwartfinale van de Europa League.

Op de voorlaatste speelronde, zondag 5 mei, trappen alle eredivisieclubs om 12.30 uur af. Een week later sluit de competitie af met negen wedstrijden op 14.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen