ANP5 sep '12 08:54

KPN tekent IT-contract met Tech Mahindra

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - KPN en het Indiase Tech Mahindra gaan samen de informatietechnologie (IT) van het Nederlandse telecombedrijf onder handen nemen. De twee willen zich ook samen richten op een aantal strategische groeigebieden. De samenwerking moet in de komende 5 jaar een kostenbesparing van minimaal 200 miljoen euro opleveren, aldus KPN woensdag.

KPN en Tech Mahindra richten zich in eerste instantie op de ontwikkeling van meer dan 150 applicaties in de operationele IT-systemen van het NetCo-segment. Als tweede stap gaan de bedrijven onderzoeken welke toekomstige projecten kunnen voortvloeien uit dit nieuwe samenwerkingsverband.

Volgens een woordvoerder van KPN leidt de samenwerking niet tot extra banenverlies bij het bedrijf. De samenwerking valt onder de eerder aangekondigde reorganisatie bij KPN, waarbij 4000 tot 5000 banen verloren gaan bij het concern.

Besparing

De zegsman zei verder dat de werknemers van Tech Mahindra ook intern geplaatst gaan worden om zo KPN te helpen met het vereenvoudigen van de IT-processen en de inkomsten te laten groeien door nieuwe diensten te ontwikkelen.

De beoogde besparing moet vooral komen uit het brede scala diensten dat Tech Mahindra aanbiedt, aldus de woordvoerder. ,,Door met een expert in zee te gaan, kunnen we geld besparen. Alles wordt nu door één partij gedaan, in plaats van de werkzaamheden door meerdere partijen te laten doen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen