ANP4 mei '12 15:17

Ziya B. bekent betrokkenheid overval juwelier

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Ziya B. heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de fatale roofoverval op de Haagse juwelier Ruud Stratmann. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Wat zijn precieze rol zou zijn geweest, heeft het OM niet bekendgemaakt. De rechter-commissaris verlengde zijn voorarrest vrijdag met 14 dagen.

B. zit in beperkingen, waardoor elk contact met de buitenwereld taboe is. Hij mag alleen met zijn advocaat contact hebben. De 19-jarige B. werd dinsdagavond in de Haagse Schilderswijk opgepakt. MedeverdachteSandro G. nam de wijk naar Georgië en meldde zich woensdagavond bij de Nederlandse ambassade in Tbilisi. Hij verraste met een bekentenis, die donderdag op de Georgische staatstelevisie werd uitgezonden.

Het is nog niet duidelijk wanneer G. wordt uitgeleverd. Dat gaat waarschijnlijk nog enkele weken duren. De Nederlandse recherche spreekt hem pas na zijn uitlevering.

De 46-jarige Stratmann werd op 25 april in zijn zaak aan de Beeklaan in Den Haag door twee gewapende mannen overvallen. De overval werd geregistreerd door bewakingscamera's. Justitie publiceerde het portret van beide verdachten in de media om hen zo snel mogelijk te kunnen opsporen. G. heeft gezegd dat hij uit angst twee schoten heeft gelost.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen