ANP31 aug '12 11:08Aangepast op 31 aug '12 11:34

'Apple en Google praten over patenten'

ANP
ANP

SAN FRANCISCO (AFN) - De topmannen Larry Page van Google en Tim Cook van Apple hebben afgelopen week geheime gesprekken gevoerd over een aantal patentkwesties, waaronder de geschillen over mobiele patenten. Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van anonieme bronnen.

De twee zouden afgelopen week telefonisch met elkaar hebben gesproken en zullen dat de komende weken waarschijnlijk vaker doen. Tot formele afspraken is het nog niet gekomen, aldus de bronnen. Een week geleden oordeelde een Amerikaanse rechter dat Samsung 1,1 miljard dollar moet betalen aan Apple voor het schenden van mobiele patenten.

Samsung maakt gebruik van Google's software Android en veel marktkenners denken dat de veroordeling slecht kan uitpakken voor Google, als smartphonemakers overstappen naar andere besturingssystemen waarover geen patentzaken lopen.

Brede overeenkomst

Het is onduidelijk of Page en Cook praten over een brede overeenkomst, die alle verschillende geschillen moet gladstrijken of dat ze zich richten op een beperkt aantal onenigheden. Gesprekken tussen lagere directeuren van Apple en Google zijn al langer aan de gang.

De afgelopen jaren is de concurrentiestrijd tussen Apple en Google steeds verder opgelaaid door de verschuiving van pc's naar mobiele apparaten. Android van Google, door Apple-oprichter Steve Jobs bestempeld als een ,,gestolen product'', is inmiddels het grootste besturingssysteem voor smartphones ter wereld.

Apple heeft zichzelf de afgelopen maanden steeds minder afhankelijk gemaakt van Google-producten. Zo maakt Apple bij het nieuwe besturingssysteem gebruik van TomTom-kaarten voor navigatiediensten.

Gerelateerde artikelen