ANP10 aug '12 19:32

Kleine verliezen op Wall Street

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York stonden vrijdag aan het einde van de ochtendhandel op verlies. Net als in Europa wogen tegenvallende berichten over de export van China zwaar. Manchester United maakte een weinig opzienbarend debuut op de beurs.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 13.140 punten. De S&P 500-index zakte ook 0,2 procent, tot 1399 punten. De Nasdaq daalde 0,3 procent tot 3009 punten.

Beleggers reageerden negatief op de zwakke groei van de Chinese internationale handel in juli. Die wordt gezien als een duidelijk teken dat de economische groei in China verder verzwakt. De tegenvallende berichten uit China zorgden eerder op de dag ook in Europa voor verliezen op de belangrijkste beurzen.

Debuut

Manchester United maakte vrijdag zijn debuut op Wall Street. De beursgang leverde de voetbalgrootmacht ruim 233 miljoen dollar op. Dat was minder dan verwacht, maar nog altijd het grootste bedrag dat een sportorganisatie ooit op de beurs wist binnen te halen. Het aandeel kende een rustige eerste helft van de beursdag, die werd afgesloten op 14,01 dollar. Dat is 1 cent boven de introductieprijs.

Blackberryproducent Research in Motion won 4,5 procent. Volgens persbureau Bloomberg heeft technologiegigant IBM interesse in het dienstverleningsonderdeel van de mobieltjesmaker.

Yahoo

Yahoo werd bijna 6 procent minder waard. Het internetbedrijf gaf donderdag nabeurs aan dat de opbrengst van de verkoop van het belang in de Chinese branchegenoot Alibaba wellicht niet aan aandeelhouders wordt uitgekeerd, zoals eerder werd beloofd.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 0,9 procent tot 92,55 dollar. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de vraag naar olie volgend jaar door de afkoeling van de wereldeconomie minder hard zal stijgen dan eerder voorzien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen