ANP25 aug '12 20:46

Lachman lacht als laatste in Galgenwaard

Jan Wuytens (M) en Marcus Nilsson (R) omhelzen doelpuntenmaker Edouard Duplan (L) van FC Utrecht na de 1-0. ANP
Jan Wuytens (M) en Marcus Nilsson (R) omhelzen doelpuntenmaker Edouard Duplan (L) van FC Utrecht na de 1-0. ANP

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle de winst laten glippen. De ploeg van trainer Jan Wouters verzuimde in de tweede helft de fragiele voorsprong uit te bouwen. Daardoor kon de nieuwkomer in de eredivisie via Darryl Lachman in de slotfase toch nog een punt mee naar huis nemen: 1-1.

De eerste helft deed pijn aan de ogen. Vooral FC Utrecht speelde zwak. De thuisploeg hanteerde een veel te laag tempo en was zeer slordig in de passing. De aanvallers konden mede daardoor nauwelijks gevaarlijk worden.

Het spel van PEC Zwolle, dat in 1983 voor de eerste en laatste keer won in De Galgenwaard, was iets minder slecht. De manschappen van trainer Art Langeler speelde kort op bal en tegenstander en verstoorde op die manier de opbouw bij FC Utrecht. Ook de bezoekers kwamen voor de rust evenwel niet in scoringspositie.

FC Utrecht feller

Op het moment dat iedereen in het stadion zich al lang en breed had verzoend met een bloedeloze 0-0 bij de rust trok PEC-doelman Leon ter Wielen alle aandacht naar zich toe. De vervanger van Diederik Boer (polsblessure) ging vlak voor de pauze op dramatische wijze in de fout, nadat hij ploeggenoot Joey van den Berg onverwacht had aangespeeld. Diens haastige terugspeelbal verzuimde Ter Wielen afdoende op te ruimen, waardoor de alerte Edouard Duplan vanuit een moeilijke hoek kon scoren, 1-0.

Na de pauze kwam er iets meer leven in de wedstrijd. Maar het niveau bleef bedenkelijk. FC Utrecht speelde iets feller en kreeg in het eerste kwartier van de tweede helft ook een paar kansen. Kopballen van Alexander Gerndt en Cedric van der Gun, die zijn 200e wedstrijd in de eredivisie speelde, leverden geen treffer op. Ook met een schot in de korte hoek had Gerndt na ruim een uur geen succes.

PEC Zwolle bleef aardig voetballen, maar leek in aanvallend opzicht volstrekt machteloos. Totdat in de 83e minuut Lachman met een rake kopbal uit een hoekschop als laatste lachte: 1-1.

Gerelateerde artikelen