ANP24 aug '12 08:41Aangepast op 24 aug '12 09:13

Vopak: geen interesse in overname Odfjell

ANP
ANP

ROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak is niet uit op een overname van de in problemen geraakte Rotterdamse concurrent Odfjell. Dat heeft Vopak vrijdag gezegd in een toelichting op de halfjaarcijfers.

,,Dat is helemaal niet ter sprake gekomen. Ik denk dat het op dit moment geen passende situatie is om daarover van gedachten te wisselen, omdat Odfjell zelfstandig door wil gaan. Het bedrijf is goed gepositioneerd om met behulp van deskundigen de attentiepunten op te lossen'', zei topman Eelco Hoekstra van Vopak.

De onrust rond Odfjell is voor Vopak wel een extra herinnering aan het belang van veiligheid. ,,Elke situatie met onduidelijkheid en onzekerheid leidt automatisch tot het risico op een vertrouwensbreuk. Daarom moeten alle inspanningen worden gedaan om de veiligheid te waarborgen. Veiligheid is absoluut cruciaal. We werken daarom graag mee aan strengere controles.''

Flinke groei

Vopak zag in de eerste helft van dit jaar het bedrijfsresultaat en de omzet flink stijgen, onder meer dankzij groei van de wereldwijde opslagcapaciteit. Het bedrijfsresultaat klom met 28 procent tot 280 miljoen euro en de omzet steeg met 16 procent tot 648 miljoen euro. Het bedrijf verwacht zijn winstdoelstelling die voor 2013 was uitgesproken, dit jaar al te kunnen realiseren.

De opslagcapaciteit van Vopak steeg op jaarbasis met 15 procent tot 29,2 miljoen kubieke meter. Het tankopslagbedrijf wil de capaciteit tegen eind 2014 uitbreiden tot 34,5 miljoen kubieke meter.

Gerelateerde artikelen