ANP24 dec '12 19:46

Wapenhandel draait overuren in VS

MONTEZUMA (ANP) - De verkoop van vuurwapens en munitie in Amerika is in de dagen na het bloedbad op een basisschool in Newtown omhooggeschoten. De grootste leverancier van vuurwapenonderdelen en -accessoires vermeldde maandag op de website dat levertijden langer kunnen zijn, door de ,,extreme'' vraag.

Directeur Pete Brownell liet weten dat zijn bedrijf de afgelopen 72 uur evenveel patroonhouders voor AR-15-geweren heeft verkocht als normaal in 3,5 jaar. De AR-15 was het wapen dat de schutter op een school in Newtown anderhalve week geleden gebruikte. Bij dat incident kwamen 20 jonge kinderen en 6 medewerkers van de school om het leven.

Vorige week meldden wapenwinkels al dat de verkopen enorm waren toegenomen. De wachttijd voor de verplichte veiligheidscontrole die bij zo'n aanschaf hoort, zou naar recordlengte zijn gestegen.

Door het drama in Newtown is het debat over strengere wapenwetten in de VS opgelaaid. Wapenliefhebbers zouden daardoor aan het hamsteren zijn geslagen. Dat gebeurt vaker na een ernstige schietpartij, als de roep om strengere wapenwetten klinkt. Deze keer zou de vraag naar vuurwapens en aanverwante artikelen echter ongekend zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen