ANP8 aug '12 11:37

Opnieuw onzekerheid over voetbalsamenvatting

ZEIST (ANP) - Door het meerderheidsaandeel dat Rupert Murdoch heeft genomen in Eredivisie Live is nog onzekerder geworden waar de kijker vanaf augustus 2013 de samenvattingen van het eredivisievoetbal kan zien. Sinds 1996 is de kijker al verschillende keren heen en weer geslingerd. Een kort overzicht.

Tot 1996 zijn de samenvattingen van het eredivisievoetbal altijd het eerst bij de NOS te zien geweest. Sport7 van de KNVB veranderde dat voor het eerst maar de voetbalzender werd een debacle en werd 3 maanden na het begin van het scherm gehaald.

Vanaf 2005 moest de liefhebber weer regelmatig schakelen. John de Mol kocht de rechten van de samenvattingen voor zijn nieuwe zender Talpa. De zender die een jaar later werd omgedoopt in Tien ging echter in 2007 ook op zwart en de samenvattingen belandden bij RTL. Er was veel kritiek op reclameboodschappen tussendoor en de gekozen volgorde van de wedstrijden.

Dans

De dans om de televisierechten bracht de samenvattingen vanaf 2008 terug bij de NOS. De voetbalclubs zelf richtten de betaalzender Eredivisie Live op voor de rechtstreekse uitzending van de volledige duels.

Voor een abonnement op alle rechtstreekse wedstrijden betaalt de kijker nu ongeveer 15 euro per maand. Samenvattingen zijn tot dusver altijd gratis te zien geweest op het open net.

Het contract met de NOS loopt aan het eind van het komende seizoen af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen