ANP2 apr '12 08:18

Nikkei boekt kleine winst

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs maandag met een kleine winst aan het nieuwe kwartaal begonnen. Gesteund door positieve macrocijfers uit China stapten beleggers na drie verliesbeurten op rij weer voorzichtig in de markt. De Nikkei eindigde 0,3 procent hoger op 10.109,87 punten.

De Japanse exportbedrijven profiteerden van een zwakkere Japanse yen. De Japanse munt kwam onder druk te staan na een tegenvallend kwartaalrapport van de Japanse centrale bank. Uit het zogenoemde Tankan-rapport bleek dat grote Japanse bedrijven in het eerste kwartaal negatiever zijn over de economische situatie in het land dan verwacht. Daarnaast bleek dat de industriële activiteit in China in maart is gestegen tot het hoogste niveau in een jaar.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng 0,5 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,1 procent. In Seoul steeg de Kospi 0,8 procent. In China zijn de beurzen tot en met woensdag gesloten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen