ANP26 nov '12 12:32

'Akkoord EU goed voor kredietwaardigheid ING'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Het akkoord dat ING met de Europese Commissie en de Nederlandse staat heeft gesloten over de terugbetaling van staatssteun en de afstoting van verzekeringsonderdelen, is goed voor de kredietwaardigheid. Dat stelde kredietbeoordelaar Moody's maandag in een rapport.

ING heeft met de Europese Commissie en de Nederlandse staat een tijdspad afgesproken voor de terugbetaling van het laatste deel van de in 2008 ontvangen staatssteun. Ook heeft het bedrijf meer tijd gekregen voor de afsplitsing van de verzekeringspoot. Die moet nu eind 2018 voltooid zijn in plaats van eind 2013.

De aanpassingen waarvoor ING toestemming heeft gekregen, verlichten volgens Moody's de druk op het kapitaal die zou zijn ontstaan als het bedrijf sneller had moeten aflossen, of onder dwang onderdelen had moeten verkopen. Het nieuwe tijdschema is volgens de kredietbeoordelaar, gezien de vorderingen tot dusver.

Resterende staatssteun

ING moest in totaal 4,5 miljard aan resterende staatssteun, inclusief premies, aan de Nederlandse staat betalen. Dat gebeurt in vier gelijke tranches. De eerste daarvan is al betaald, liet de bank en verzekeraar maandag weten. Uiterlijk in mei 2015 moet alle staatssteun met premies zijn terugbetaald.

Het aandeel ING noteerde maandag om 12.21 uur een verlies van 0,4 procent op 6,91 euro. De AEX stond op dat moment 0,2 procent in de min.

Gerelateerde artikelen