ANP9 feb '12 15:08

'Hogere opening Wall Street verwacht'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen donderdag naar verwachting hoger openen. De stemming wordt gesteund door berichten dat de Griekse regeringspartijen een akkoord hebben bereikt over de extra bezuinigingen die de EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) eisen in ruil voor nieuwe noodkredieten.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten sterker dan verwacht is afgenomen. Om 16.00 uur (Nederlandse tijd) zullen nog de Amerikaanse bedrijfsvoorraden bekend worden gemaakt.

Aan het bedrijvenfront maakte de Amerikaanse producent van frisdranken en snacks PepsiCo iets beter dan verwachte vierdekwartaalcijfers bekend. De maker van onder meer Pepsi, Tropicana, Gatorade en Frito Lay-snacks kondigde ook een herstructurering aan, waarbij in 30 landen 8700 banen worden geschrapt. Dat is 3 procent van het wereldwijde personeelsbestand. Het aandeel verliest ruim 2 procent in de voorbeurshandel.

Advertentiesite

Het aandeel Groupon zakt ruim 14 procent in de voorbeurshandel. De Amerikaanse advertentiesite maakte woensdag na sluiting van de beurs voor het eerst zijn kwartaalcijfers bekend sinds de beursgang in november vorig jaar. Het bedrijf leed in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 42,7 miljoen dollar.

Het Amerikaanse Cisco Systems bracht woensdag nabeurs ook de resultaten naar buiten. De grootste fabrikant van netwerkapparatuur ter wereld zag de omzet en winst in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar sterker stijgen dan verwacht.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,1 en 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. De beurzen in New York sloten woensdag licht hoger in afwachting van een akkoord tussen de politieke leiders in Griekenland over de extra bezuinigingen.

Gerelateerde artikelen