ANP2 nov '12 14:03

'Wall Street opent hoger na banencijfer'

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de Amerikaanse beurzen vrijdag naar verwachting hoger openen. De stemming wordt gesteund door een positief rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Voorbeurs bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in oktober met 171.000 banen is toegenomen. Economen hadden vooraf gerekend op een groei van 125.000 banen. De werkloosheid steeg in oktober een fractie tot 7,9 procent. Een maand eerder daalde de werkloosheid nog tot 7,8 procent, het laagste niveau sinds januari 2009.

Het is het laatste officiële werkloosheidscijfer voor de presidentsverkiezingen van volgende week. De werkgelegenheid speelde een centrale rol in de campagne tussen zittend president Barack Obama en zijn Republikeinse uitdager Mitt Romney.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,1 en 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. Op Wall Street werden donderdag stevige winsten geboekt dankzij beter dan verwachte cijfers over de arbeidsmarkt, de industrie en het consumentenvertrouwen. De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent hoger op 13.232,62 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen