ANP24 apr '12 13:19Aangepast op 24 apr '12 13:34

Carpetright slijt minder vloerbedekking

LONDEN (AFN) - Het Britse Carpetright, dat de verkoop van vloerbedekking als hoofdactiviteit heeft, lijdt onder tegenvallende resultaten van zijn winkels in Nederland en België. Ook de verkoop van bedden, waarmee het bedrijf 3 jaar geleden begon, stelt teleur. Carpetright maakte dit dinsdag bekend.

De onderneming waarschuwde voor de tweede keer dit jaar voor een lagere winst, nadat de omzet het afgelopen kwartaal met 4,2 procent was ingezakt. Carpetright wordt geraakt door de verminderde animo onder consumenten om onder meer parket, laminaat en tapijt te kopen. Als het economisch tegenzit, zijn dat vaak spullen waarvan de aankoop op de lange baan wordt geschoven.

De effecten van het lagere consumentenvertrouwen waren het afgelopen kwartaal vooral te zien in de Europese divisie van Carpetright, waar behalve Nederland en België ook Ierland onder valt.

Carpetright verwacht nu dat de winst voor belastingen dit jaar ergens tussen de 3 en 4 miljoen pond (circa 3,7 tot 4,9 miljoen euro) uitkomt, terwijl eerder nog was uitgegaan van een winst 12 tot 17 miljoen pond.

Gerelateerde artikelen