ANP6 mei '12 19:56Aangepast op 6 mei '12 20:45

Groot feest in De Kuip

De spelers van Feyenoord komen aan bij De Kuip. ANP
De spelers van Feyenoord komen aan bij De Kuip. ANP

ROTTERDAM (ANP) - Zo'n 35.000 Feyenoordfans vierden zondagavond 'hun’ tweede plek uitbundig in de vertrouwde voetbaltempel De Kuip. Ze kwamen naar Rotterdam-Zuid, waar de spelersbus rond half 8 vanuit Heerenveen aankwam.

De spelers werden onthaald door enkele duizenden fans alsof ze eerste waren geworden. Een tiental spelers waagde zich op het dak van de bus om alvast met feesten te beginnen, want dat werd het in De Kuip. Stadionspeaker Peter Houtman kwam soms niet boven het gejoel van de fans uit.

Feyenoorddirecteur Eric Gudde bedankte de spelers en het team daarachter, maar vooral ook de fans: ,,Jullie zijn lange tijd niet verwend geweest, maar zijn Feyenoord toch trouw gebleven.'' Tegen trainer Ronald Koeman zei hij dat die de club weer op zijn plaats heeft gebracht.

Trots

Koeman was vol trots. ,,Trots om trainer van deze club te zijn. Feyenoord heeft zich dit seizoen enorm goed ontwikkeld en staat nu weer waar de club hoort te staan.''

Door de 2-3 winst van de Rotterdamse voetbalclub zondagmiddag op Heerenveen, is Feyenoord tweede geworden in de eredivisie. Daarmee is deelname aan de voorronde van de Champions League verzekerd. Ajax werd vorige week al kampioen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen