ANP23 dec '12 11:35Aangepast op 23 dec '12 13:25

Huntelaar blijft bij Schalke

EPA
EPA

GELSENKIRCHEN (ANP) - Klaas-Jan Huntelaar voetbalt ook de komende twee seizoenen voor Schalke 04. Dat heeft de Duitse club zondag bekendgemaakt. Het contract van Huntelaar liep komende zomer af. De Nederlandse spits twijfelde over een langer verblijf en zou mogelijk Schalke al in de winterstop verlaten.

„Ik heb lang over dit besluit nagedacht en ben dankbaar dat ik van de club die tijd heb gekregen. Ik heb een keuze gemaakt die mij het beste gevoel geeft'', verklaarde Huntelaar op de website van Schalke. De 29-jarige international was het afgelopen seizoen topscorer van de Bundesliga, waarin het deze jaargang een stuk minder loopt. Die tegenvallende prestaties kostten trainer Huub Stevens vorige week de kop.

Huntelaar, die eerder onder meer uitkwam voor Heerenveen, Ajax en Real Madrid, kwam in de zomer van 2010 over van AC Milan. ,,Ik heb het zeer naar mijn zin bij deze club. Ik wil hiermee ook een signaal afgeven: ik geloof dat we in de tweede competitiehelft nog veel kunnen bereiken. En we zijn in de achtste finales van de Champions League tegen Galatasaray zeker niet kansloos.''

Technisch directeur Horst Heldt was verheugd over de contractverlenging. ,,We hebben de laatste maanden vaker met elkaar gesproken en hadden inmiddels besloten dat er de komende maand duidelijkheid moest komen. Ik ben blij dat Klaas-Jan een positief signaal aan de hele vereniging afgeeft.'' Huntelaar werd vorig seizoen topschutter met 29 competitietreffers. Dit jaar staat hij in alle officiële duels op 10 doelpunten, in de competitie was hij tot dusverre vijf keer trefzeker.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen