ANP4 sep '12 21:05

Rutte: geen nieuw steunpakket voor Grieken

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - VVD-lijsttrekker en premier Mark Rutte is niet bereid het noodlijdende Griekenland nog een derde keer met een miljardenpakket te helpen. ,,Er zijn twee grote pakketten voor de Grieken afgesproken. Ik ben van mening dat het hiermee klaar is’’, zei Rutte dinsdag in het Carrédebat van RTL, het Financieele Dagblad, BNR en Elsevier.

Rutte is wel bereid tot enig uitstel voor de Grieken, mits dat geen geld kost. Andere lijsttrekkers als Diederik Samsom (PvdA) en Alexander Pechtold (D66) stelden dat Rutte ook in 2010 had bezworen dat er geen geld meer naar Griekenland zou gaan, maar dat later toch steunde. Ook Geert Wilders (PVV) weet zeker dat Rutte na de verkiezingen op 12 september weer overstag gaat. ,,Die man droomt in het Grieks, praat Grieks en eet Grieks’’, zei hij over Rutte.

Rutte en Wilders stemden allebei tegen de stelling dat het uiterste gedaan moet worden om de eurozone bij elkaar te houden. ,,Ik pleit tegen de stelling. Landen moeten zelf het uiterste doen in de euro te kunnen blijven. Als ze alles doen, dan is Nederland en dan ben ik als minister-president bereid te helpen omdat dat in het belang is van Nederlandse banen, pensioenen en spaargeld'', zei Rutte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen