ANP31 okt '12 19:51

Ruim dertig banen weg bij Stedelijk Museum

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Stedelijk Museum in Amsterdam verdwijnen 31 van de 200 banen. Dat is woensdag bekendgemaakt. De ontslagen zijn het gevolg van bezuinigingen en een lagere subsidie. 16 mensen met een vaste aanstelling moeten vertrekken en 12 personen met een contract voor bepaalde tijd. Verder verlaten drie medewerkers het museum vanuit natuurlijk verloop.

Naast de ontslagen neemt het Stedelijk ook andere maatregelen. Het programma wordt beperkt tot vier tot zes grote tentoonstellingen per jaar, aangevuld met kleinere presentaties. Grote internationale tentoonstellingen zijn alleen mogelijk als er aanvullende fondsen voor gevonden worden. Ook is er minder budget beschikbaar voor aankopen.

Het Stedelijk Museum, dat onlangs na een verbouwing van bijna 9 jaar weer open ging, krijgt nog 11,7 miljoen euro aan subsdie. Dat is 1,8 miljoen euro minder dan de huidige subsidie.

,,We hebben eerst diepgaand gekeken hoe we onze eigen inkomsten kunnen verbeteren. We zijn tot de conclusie gekomen dat door onze openingstijden flink te verruimen, inclusief de maandagen, we van hogere bezoekersaantallen uit kunnen gaan'', aldus Erik Gerritsen, interim-directeur van het Stedelijk Museum.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen