ANP10 mei '12 21:03

De Graafschap niet langs Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De Graafschap zal zondag nog flink aan de bak moeten om FC Den Bosch van zich af te schudden. De eredivisionist speelde donderdag in Den Bosch met 0-0 gelijk in de play-offs om promotie/degradatie.

De Graafschap had de handen vol aan de nummer 6 van de Jupiler League. Van een krachtsverschil was op het veld weinig te merken. Vooral voorin miste De Graafschap stootkracht. Spits Rydell Poepon zat een schorsing uit en werd node gemist.

De gasten creëerden in 90 minuten voetbal slechts een handvol kansen. Michael de Leeuw (kopbal) en Soufian El Hassnaoui (twee keer op doelman Bruno Appels) waren nog het dichtst bij een doelpunt. Aan de overkant hadden Ronnie Reniers en Ralf Seuntjens een treffer op de schoen, maar zij stuitten op doelman Yves De Winter.

In de slotfase moesten de Doetinchemmers zelfs met 10 man verder, toen Ties Evers zijn tweede gele kaart kreeg. Het slotoffensief van Den Bosch leverde nog enkele hachelijke momenten op voor het doel van De Graafschap, maar geen treffer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen