ANP13 dec '12 13:15

Meer onderzoek naar schietpartij Rishi

DEN HAAG (ANP) - In het onderzoek naar de schietpartij waardoor op station Den Haag Hollands Spoor de 17-jarige Rishi omkwam, wordt meer onderzoek gedaan. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt hoeveel afstand er zat tussen Rishi en de politieagent die op hem schoot. Ook wil de officier van justitie in Den Haag van het NFI te weten komen welke baan de kogel precies heeft gevolgd.

Vanaf de melding van een man die door Rishi zou zijn bedreigd tot aan het schieten, brengt het onderzoeksteam van de Rijksrecherche ,,tot in detail'' in kaart wat er op de bewuste zaterdagochtend 24 november is gebeurd op het station. De melding van de bedreiging was de reden dat de politie naar Hollands Spoor ging. Agenten dachten dat het latere slachtoffer een vuurwapen bij zich had.

Om aan zoveel mogelijk informatie te komen, roept het OM getuigen die nog niet met de Rijksrecherche hebben gesproken op zich alsnog te melden. In het bijzonder twee vrouwen die ten tijde van het incident op spoor 4 van Hollands Spoor stonden hebben de interesse van de politie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen