ANP31 okt '12 22:32Aangepast op 4 nov '12 13:45

Buma: maatregel zorgpremie onbespreekbaar

Naast Emile Roemer van de SP is ook CDA-leider Ysbrand van Haersma Buma niet te porren voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Met het CDA valt hierover niet te praten, zegt Van Haersma Buma zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

EPA
EPA

"We willen best praten over bezuinigingen, maar deze maatregel levert niets op en de zorg wordt er niet beter van. Het systeem deugt niet", vult de CDA'er aan. Volgens Van Haersma Buma hebben VVD en PvdA ook niet goed nagedacht over hoe dergelijke voorstellen door de Eerste Kamer moeten komen.

"Op dit moment is er iets heel aparts aan de hand. De PvdA is heel blij, de VVD is heel ongelukkig. De PvdA staat een nivelleringsfeestje te vieren, de VVD'ers gaan onder tafel zitten om te wachten tot het voorbij is en Nederland wil wel eens horen hoe wat er aan de hand is. En dat horen we niet.''

Roemer
Ook de SP zal het plan van VVD en PvdA in het regeerakkoord om de zorgpremie inkomensafhankelijker te maken niet steunen. Dat zei SP-fractieleider Emile Roemer afgelopen week tijdens het Tweede Kamerdebat over de kabinetsformatie. Roemer is het niet eens met het nivelleringsplafond. Inkomens boven de 70.000 euro blijven gespaard en dat gata ten koste van de inkomensgroepen tussen 30.000 en 70.000 euro. Voor deze groep zal de premie snel stijgen, terwijl boven dat laatste bedrag er niets meer bijkomt.

Roemer liet in Buitenhof weten dat zijn mening over dit punt onveranderd is gebleven. Bovendien "leidt alle ophef over de zorgpremie de aandacht af van andere kwalijke punten in het regeerakkoord."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen