ANP22 aug '12 11:26Aangepast op 22 aug '12 11:43

Beroep Conte tegen schorsing afgewezen

EPA
EPA

TURIJN (ANP) - Antonio Conte mag de komende 10 maanden niet op de bank van Juventus zitten. Het beroep van de 43-jarige trainer tegen zijn schorsing is woensdag afgewezen door een Italiaans gerechtshof. Contekreeg die fikse straf vanwege zijn betrokkenheid bij het laatste omkoopschandaal in het Italiaanse voetbal. De oud-international leidde Juventus afgelopen seizoen naar de landstitel.

Conte zou tijdens het seizoen 2010-2011 hebben geweten dat twee wedstrijden van zijn toenmalige club Siena werden gemanipuleerd, maar dat niet hebben gemeld. De voormalige middenvelder van Juventus ontkent iets met de zaak te maken te hebben. Het hof achtte weliswaar slechts bij één wedstrijd bewezen dat Conte wist van manipulatie, maar besloot de lengte van de schorsing te handhaven.

De Italiaanse coach mag wel de trainingen van de 'Oude Dame' blijven leiden, maar op wedstrijddagen mag hij niet in de kleedkamer komen en op de bank zitten. Juventus begint het nieuwe seizoen in de Serie A zondag tegen Parma. Leonardo Bonucci en Simone Pepe mogen dan 'gewoon' voetballen. Beide spelers van Juventus waren verdachten in de zaak, maar werden vrijgesproken. Tegen Bonucci was een schorsing van 3,5 jaar geëist, tegen Pepe 1 jaar.

Gerelateerde artikelen