ANP23 dec '12 04:02Aangepast op 23 dec '12 07:20

'Egyptenaren hebben grondwet goedgekeurd'

EPA
EPA

CAÏRO (ANP) - Volgens het Moslimbroederschap heeft in totaal 64 procent van de Egyptische kiezers de nieuwe ontwerpgrondwet goedgekeurd. Dat zou blijken op basis van de eerste, nog niet officiële, tellingen. De definitieve uitslag wordt maandag verwacht.

Een deel van het referendum werd vorige week al gehouden. Toen zou een kleine meerderheid van de kiezers voor de door islamisten opgestelde wet hebben gestemd, bleek toen uit peilingen. Tijdens de tweede ronde afgelopen zaterdag zou 71 procent 'ja' gestemd hebben, aldus het broederschap. Op beide dagen kwam ongeveer de helft van Egyptes 51 miljoen stemgerechtigden opdagen.

Ook uit eerste tellingen van de oppositie zou blijken dat de omstreden wet is goedgekeurd. ,,Uit onze voorlopige resultaten kunnen we opmaken dat het een 'ja' is. De islamisten leiden het land, organiseren de verkiezing en beïnvloeden de burgers, dus wat hadden we anders kunnen verwachten?", aldus een medewerker van het Nationale Reddingsfront. Hij vreest dat de uitslag voor nog meer verdeeldheid in het land zal zorgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen