ANP5 apr '12 18:40

Bestuursraad Ajax trekt verzoek in

AMSTERDAM (ANP) - De bestuursraad van Ajax heeft het verzoek tot de benoeming van tijdelijke commissarissen ingetrokken. Dat werd donderdagmiddag bekend tijdens een zitting van de ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam

Hennie Henrichs, voorzitter van de bestuursraad, hoopte aanvankelijk dat de ondernemingskamer toestemming zou geven voor de benoeming van tijdelijke commissarissen. Hij wil niet vertellen waarom dat bewuste verzoek weer is ingetrokken.

De bestuursraad, die sinds kort het bestuur en de ledenraad vervangt, wil zo snel mogelijk een nieuwe raad van commissarissen aanstellen. Want de huidige toezichthouders genieten niet meer het vertrouwen van de leden van Ajax. Steven ten Have en Paul Römer hebben de raad van commissarissen inmiddels verlaten. Edgar Davids, Marjan Olfers en Johan Cruijff stappen op als de bestuursraad geschikte opvolgers heeft gevonden.

Henrichs vertelde vorige week dat de bestuursraad een aantal goede kandidaten voor de nieuwe raad commissarissen heeft. Zij willen echter alleen toetreden als de drie huidige toezichthouders ook zijn vertrokken. Daarom wilde de bestuursraad aanvankelijk als tussenoplossing een aantal tijdelijke commissarissen aanstellen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen