ANP27 mrt '12 09:05Aangepast op 27 mrt '12 16:49

Luchtverkeer Duitsland verstoord door staking

EPA
EPA

BERLIJN (ANP) - Op Duitse luchthavens zijn dinsdag honderden vluchten geschrapt door een staking van grondpersoneel. Andere vluchten liepen forse vertraging op. Alleen al in Frankfurt, de grootste luchthaven van Europa, werden 450 vluchten afgelast, ruim een derde van het totaal.

In München werden 85 reizen afgelast en ook op de luchthavens in Stuttgart, Düsseldorf, Keulen-Bonn, Münster, Dortmund, Hannover en Bremen was het luchtverkeer ernstig ontregeld. Op maandag werd er ook al gestaakt en moest er eveneens een groot aantal vluchten worden geschrapt.

Afhandelaars van bagage legden dinsdagochtend het werk opnieuw neer op de betreffende vliegvelden. Vakbond Verdi eist een loonsverhoging van 6,5 procent voor het personeel. Werkgevers hebben 3,3 procent meer loon geboden. De gesprekken tussen de partijen worden op woensdag en donderdag voortgezet.

Vanaf Schiphol zijn er dinsdag meerdere vluchten naar Duitse luchthavens geannuleerd. De staking zou oorspronkelijk woensdag ten einde komen, maar werd maandag al verlengd tot vrijdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen