ANP3 apr '12 08:19

Japanse beurs sluit met verlies

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs dinsdag met verlies gesloten. Ondanks positieve Amerikaanse industriecijfers werden de Japanse exportbedrijven van de hand gedaan door een sterke stijging van de Japanse yen. De omzetten op de beurs bleven echter laag.

De Nikkei eindigde met een min van 0,6 procent op 10.050,39 punten. Grote Japanse exportbedrijven zoals automaker Toyota en elektronicaconcern Sony, die sinds het begin van het jaar fors zijn gestegen, kwamen onder druk te staan nadat de Japanse yen de hoogste koers in bijna een maand bereikte ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Een hogere koers van de Japanse munt zorgt ervoor dat de producten van Japanse bedrijven duurder worden in het buitenland. Toyota verloor 0,3 procent en Sony zakte 0,6 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag overwegend winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng 0,8 procent hoger in de middaghandel en in Seoul steeg de Kospi 1 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,2 procent. De Australische centrale bank hield de rente conform verwachting onveranderd op 4,25 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen