ANP10 mei '12 08:11

Ook Heijmans ziet woningmarkt afglijden

ANP
ANP

DEN BOSCH (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans heeft in de eerste maanden van dit jaar last gehad van vorst, waardoor de omzet licht is gedaald. Evenals concurrent BAM repte Heijmans donderdag in een tussentijds handelsbericht over een verdere verslechtering van de Nederlandse woningmarkt.

Heijmans verkocht in de eerste vier maanden van dit jaar 187 woningen. Een jaar eerder waren dat er nog 335. ,,De woningverkoop verloopt zoals verwacht onverminderd moeizaam. Hoewel er evident een onderliggende vraag is naar woningen in een groot deel van Nederland, blijft vooral financiering van nieuwbouw in alle marktsegmenten moeilijk'', stelt het bedrijf.

De vorstperiode van enkele weken heeft een ,,duidelijke impact gehad op de omzet'', vooral bij de onderdelen vastgoed, wegen en civiel. Heijmans verwacht de gemiste omzet in de rest van het jaar in te lopen. Het bedrijf gaat ervan uit dat het onderliggende operationele resultaat in de eerste helft van het jaar rond nul zal uitkomen, gevolgd door een positieve ontwikkeling in de tweede helft.

Heijmans vindt het dit jaar lastig om ,,door het eerste kwartaal heen te kijken'' naar de rest van het jaar. ,,Enerzijds zijn we tevreden over onze orderportefeuille en voeren we in alle sectoren de voor 2012 gemaakte plannen uit. Anderzijds brengen de economische situatie in Nederland en de situatie op de woningmarkt in het bijzonder veel onzekerheden met zich mee.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen