ANP14 aug '12 11:16Aangepast op 14 aug '12 11:47

Vertrouwen in Duitse economie daalt verder

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in augustus volgens voorlopige ramingen verder afgenomen. Dat maakte het onderzoeksinstituut ZEW dinsdag bekend.

De index kwam uit op min 25,5, tegen min 19,6 een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een onveranderde stand ten opzichte van juli. Het is de vierde maand op rij dat het vertrouwen daalt. De index staat nu op het laagste niveau van dit jaar.

Volgens de onderzoekers geven de cijfers aan dat de groei van de Duitse economie in de komende 6 maanden verder zal afnemen. Dat geldt met name voor exportgerelateerde sectoren.

Negatiever

De analisten en beleggers zijn ook negatiever geworden over de huidige economische omstandigheden. Die index ging in augustus naar het laagste punt sinds juli 2010. Het ZEW-onderzoek werd uitgevoerd onder 262 analisten en beleggers.

De Duitse economie is in het tweede kwartaal met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De groei lag daarmee lager dan in het eerste kwartaal. In die periode nam de economie met 0,5 procent toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen