ANP30 aug '12 00:51

Einde aan carrière Clijsters in New York

Kim Clijsters. EPA
Kim Clijsters. EPA

NEW YORK (ANP) - Aan de tenniscarrière van Kim Clijsters is woensdag op de US Open een einde gekomen. De 29-jarige Belgische werd al in de tweede ronde uitgeschakeld door de Britse Laura Robson: 6-7 (4) 6-7 (5). De voormalige nummer 1 van de wereld speelde in New York haar laatste grote toernooi.

Clijsters won de US Open drie keer, in 2005, 2009 en 2010. De Vlaamse neemt bij de Diamond Games in Antwerpen, half december, officieel afscheid.

De Belgische topspeelster stopte in 2007 al met tennissen en werd vervolgens moeder. Twee jaar later keerde ze op indrukwekkende wijze terug op het hoogste niveau. Clijsters veroverde direct de titel op de US Open en verdedigde die een jaar later met succes. Na haar eindzege in 2011 op de Australian Open keerde de Vlaamse zelfs even terug op de eerste plaats van de wereldranglijst. Vanwege diverse blessures kon Clijsters dat niveau echter niet vasthouden.

De Belgische publiekslieveling kondigde al in een vroeg stadium aan in New York afscheid te nemen, vanwege haar goede herinneringen aan de US Open. Haar laatste optreden liep echter uit op een grote teleurstelling.

Gerelateerde artikelen