ANP22 aug '12 07:59Aangepast op 22 aug '12 08:31

Heijmans profiteert van betere marges

ANP
ANP

DEN BOSCH (AFN) - Heijmans heeft in de eerste helft van dit jaar geprofiteerd van onder meer kostenbesparingen en betere winstmarges. Dat blijkt uit de resultaten die het bouwbedrijf woensdag naar buiten bracht.

Heijmans deed vooral goede zaken bij de onderdelen techniek en bij de Belgische infratak, waar de operationele marges ,,duidelijk hoger'' waren dan in de eerste helft van 2011. Het onderdeel Wegen & Civiel had last van de vorstperiode aan het begin van dit jaar, waardoor de operationele winst wat lager uitviel dan een jaar eerder.

De situatie op de woningmarkt blijft slecht. Heijmans verkocht 400 woningen tegen 638 stuks in de eerste helft van vorig jaar. Het operationele resultaat lag dan ook ,,significant lager dan in de uitstekende eerste helft van 2011.''

Huurmarkt

Door het gebrek aan consumentenvertrouwen, de aankomende verkiezingen en strengere eisen bij hypotheekverstrekking is er volgens Heijmans voorlopig geen zicht op een verbetering van de woningmarkt.

Heijmans ziet bij Vastgoed kansen in het midden en hogere huursegment, maar constateert dat de huurmarkt als geheel een daling van het aantal nieuwe woningen laat zien.

Pensioenverplichtingen

Het bedrijf boekte een nettowinst van 4 miljoen euro op een omzet van 1,06 miljard euro. Een jaar eerder zette het bedrijf een nettowinst van 5 miljoen euro in de boeken en bedroeg de omzet 1,08 miljard euro. Analisten rekenden in doorsnee op een nettoverlies van 1,6 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar en voorzagen een omzet van 1,05 miljard euro.

Het bedrijf haalde een operationele winst van 9 miljoen euro, waarvan na verrekening van de verkoop van de prefab activiteiten en pensioenverplichtingen 4 miljoen euro resteerde. ,,Het operationele resultaat is in lijn met de in mei uitgesproken verwachting en bevestigt het beeld dat Heijmans het jaar met een positief operationeel resultaat zal afsluiten'', aldus de onderneming.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen