ANP7 feb '12 20:35Aangepast op 7 feb '12 20:55

Contador zet wielercarrière voort

EPA
EPA

PINTO (ANP) - Alberto Contador zet zijn wielercarrière hoe dan ook voort, als zijn schorsing wegens doping voorbij is. ,,Ik ga door, dat is 100 procent zeker'', zei de Spanjaard dinsdagavond tijdens een persconferentie in zijn woonplaats Pinto. Hij liet ook doorschemeren te overwegen in beroep te gaan.

,,Er is hier sprake van onrechtvaardigheid. We zullen tot het einde doorvechten. Mijn advocaten zoeken uit welke mogelijkheden er zijn'', aldus Contador, die nog eens benadrukte dat hij niet heeft gesjoemeld. ,,Ik blijf trainen, clean als altijd, ook al is de moraal nu wel even gezakt.''

Het internationaal strafhof voor de sport (CAS) onttroonde Contador maandag als winnaar van de Tour van 2010 en schorste hem met terugwerkende kracht voor 2 jaar wegens overtreding van het dopingreglement. In zijn urine werd een minieme hoeveelheid van het verboden middel clenbuterol aangetroffen. Volgens de renner van Saxo Bank moet dat in een behandeld biefstukje hebben gezeten. Zijn uitsluiting loopt op 5 augustus af.

Gerelateerde artikelen