ANP17 mei '12 09:39Aangepast op 17 mei '12 09:58

Minder winst en omzet verzekeraar Aviva

LONDEN (AFN) - De Britse verzekeraar Aviva, houder van een groot belang in het Nederlandse Delta Lloyd, heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar met 3 procent zien afnemen tot 9,7 miljard pond (12,1 miljard euro). De operationele winst lag ,,marginaal'' lager dan een jaar eerder, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

Aviva had last van lastige marktomstandigheden in met name Europa. Het concern zag de omzet uit levensverzekeringen in het kwartaal met 5 procent dalen. Vooral in Spanje en Italië zit de markt in het slop omdat consumenten als gevolg van de economische crisis minder geld overhouden om te sparen. Op korte termijn is geen verbetering te verwachten van de marktcondities in Europa, zei financieel topman Pat Regan in een toelichting.

Verder meldde het bedrijf dat de zoektocht naar een nieuwe bestuursvoorzitter waarschijnlijk niet voor het einde van dit jaar zal zijn afgerond. De vorige topman, Andrew Moss, stapte vorige week op na een conflict met de aandeelhouders over het beloningsbeleid bij Aviva. John McFarlane is zijn tijdelijke opvolger.

Gerelateerde artikelen