ANP9 aug '12 13:33Aangepast op 9 aug '12 14:45

Steun voor personeel Zeeuws bedrijf Zalco

ANP
ANP

DEN HAAG/BRUSSEL (AFN) - Werknemers van de failliet verklaarde aluminiumsmelter Zalco in Vlissingen krijgen ook Europese steun bij het zoeken naar een nieuw baan. De Europese Commissie heeft donderdag de subsidieaanvraag van 1,5 miljoen euro toegekend, zo maakte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend.

Eerder stelden de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de provincie Zeeland al 800.000 euro beschikbaar. In totaal is er dus 2,3 miljoen euro om de ontslagen werknemers weer aan het werk te helpen.

Zalco ging in december 2011 failliet waardoor zo'n 600 werknemers hun baan verloren. Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid geeft aan dat de arbeidsbemiddeling geldt voor de 478 ontslagen medewerkers, maar ook voor de 120 tijdelijke krachten en 18 medewerkers van een toeleverancier in de regio. Het project loopt tot eind 2013.

Ontslagen zoals bij Zalco brengen de regionale economie een zware slag toe. De solidariteit binnen de EU is daarom van groot belang om deze problemen te helpen opvangen, aldus Europees Commissaris LaszloAndor (Werkgelegenheid) donderdag in een verklaring. Het Europees Parlement moet zich nog over de Europese bijdrage uitspreken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen