ANP3 sep '12 20:15Aangepast op 3 sep '12 21:49

Nederlanders gewond door busongeluk Z-Afrika

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - 24 Nederlanders zijn maandag betrokken geraakt bij een busongeluk in Zuid-Afrika. 14 van hen zijn gewond geraakt, van wie er 8 medische zorg nodig hebben. Zij zijn naar een ziekenhuis in de buurt gebracht, aldus een woordvoerster van reisorganisatie Fox Vakanties, waarmee het gezelschap door het land reist. 6 mensen zijn lichtgewond geraakt, 10 zijn ongedeerd gebleven. Het reisgezelschap was op de laatste dag van een 16-daagse rondreis bezig aan een tocht in de bus.

De mensen die naar een ziekenhuis zijn gebracht hebben verwondingen zoals botbreuken. De lichtgewonden hebben ,,bulten en butsen'' en zijn ter plekke behandeld.

De bus was onderweg van Durban naar Johannesburg toen een schoolbus met kinderen achterop reed. Daardoor sloeg de bus met de Nederlanders over de kop, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten tegen IOL-News.

Een aantal van de vakantiegangers zal dinsdag zoals gepland terugkomen naar Nederland. De rest zal later terugkomen. Hoe dat geregeld wordt, is nog onduidelijk. Dat wordt begeleid door de ANWB Alarmcentrale, aldus de zegsvrouw van Fox.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen