ANP3 nov '12 16:48Aangepast op 3 nov '12 19:26

Janowicz naar finale Masters Parijs

PARIJS (ANP) - De Poolse tennisser Jerzy Janowicz heeft zich zaterdag voor de finale van de Masters Series van Parijs geplaatst. In slechts 89 minuten versloeg de 21-jarige qualifier de Fransman Gilles Simon met 6-4 en 7-5. De Pool staat voor de eerste keer in zijn leven in de finale van een ATP-toernooi.

In de hele wedstrijd kreeg Janowicz, vermaard om zijn harde service, geen enkele breakkans tegen. Bovendien sloeg hij in de eerste set slechts drie keer zijn eerste opslag buiten de lijnen. Eerder in het toernooi zorgde Janowicz voor een daverende verrassing door Andy Murray te verslaan.

In de finale treft Janowicz zondag de als vierde geplaatste David Ferrer. De 30-jarige Spanjaard werkte zich in zijn halve finale in twee sets langs een andere Fransman, Michaël Llodra: 7-5 6-3. Voor Ferrer kan het toernooi in Parijs zijn zesde ATP-titel van het seizoen worden. Eerder was de Spanjaard de sterkste in Auckland, Buenos Aires, Acapulco, Rosmalen en Bastad. Ferrer en Janowicz speelden nog nooit eerder tegen elkaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen