ANP4 nov '12 17:05Aangepast op 5 nov '12 05:12

Kou bemoeilijkt herstel na Sandy

Burgemeester Michael Bloomberg (M) van New York tijdens een persconferentie. EPA
Burgemeester Michael Bloomberg (M) van New York tijdens een persconferentie. EPA

NEW YORK (ANP) - De autoriteiten in de staat New York wapenen zich tegen het aankomende koude weer. Door de dalende temperaturen dreigt een enorm tekort aan woonruimte. Dat meldden Amerikaanse media zondag.

Veel huizen beschikken door de verwoestende storm Sandy niet over stroom en dreigen door de kou onbewoonbaar te worden, waarschuwde gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York. Hij sprak over een ,,enorm, enorm huisvestingsprobleem'', dat ook duizenden mensen treft in New Jersey, Long Island en Connecticut.

Volgens burgemeester Michael Bloomberg van New York moet onderdak worden gevonden voor 30.000 à 40.000 mensen. Uit voorzorg worden in de stad verwarmde opvangcentra opgezet in buurten zonder elektriciteit. Bewoners die hun huizen niet willen verlaten, krijgen dekens toegestopt.

Ontheemde Amerikanen kunnen ook rekenen op hulp van de federale overheid. Minister Janet Napolitano van Binnenlandse Veiligheid zei dat verschillende overheidsdiensten op zoek zijn naar appartementen en hotelkamers om mensen in onder te brengen. ,,Ons doel is om mensen uit de opvangplaatsen te halen'', zei Napolitano.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen