ANP6 feb '12 07:02Aangepast op 6 feb '12 07:40

'Jana vangt bot met voorstel bij bestuur TNT'

AMSTERDAM (AFN) - De raad van commissarissen (rvc) van TNT Express legt het voorstel van de activistische aandeelhouder Jana om 3 extra commissarissen toe te voegen aan de raad naast zich neer. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van ingewijden.

Jana wilde dat dat Alan Jones, Thomas Delbrook en David Siegel werden toegevoegd aan de huidige rvc onder leiding van oud-Unilever-topman Antony Burgmans.

Zij kunnen echter niet tot de raad toetreden omdat ze betaald zijn door Jana om namens de activist in de rvc plaats te nemen, zegt Express.

Brief

Afgelopen vrijdag stuurde Burgmans volgens het FD een brief aan Jana, waarin hij stelt dat de kandidaten door de beloning niet als onafhankelijk beschouwd kunnen worden. Dat is volgens de Nederlandse wet vereist voor een commissaris.

Volgens het FD heeft de raad van commissarissen van TNT Express nu het plan om huidige raad van zes leden uit te breiden met twee nieuwe leden. Beoogde kandidaten zouden Marcel Smits, topman van Sara Lee, en Sjoerd van Keulen, directeur van het Holland Financial Centre zijn.

Gerelateerde artikelen