ANP23 apr '12 10:19Aangepast op 23 apr '12 10:47

Sms'en nu echt op zijn retour

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - De opmars van mobiel internet heeft ook vorig jaar onverminderd doorgezet. Zowel het aantal abonnees als het verbruik zijn fors gestegen. Consumenten verstuurden vorig jaar voor het eerst ook minder sms'jes.

Dat blijkt uit de marktmonitor 2011 die de telecomwaakhond Opta maandag heeft gepubliceerd. ,,Een wereld zonder internet is niet meer voor te stellen. Daarbij gebruikt de consument steeds vaker zijn mobiel om online te gaan", aldus vicevoorzitter Mark de Jong van Opta.

De toenemende focus op mobiel internet stelt ook de toezichthouder voor nieuwe uitdagingen. ,,Bijvoorbeeld op het gebied van netneutraliteit, internetveiligheid en privacybescherming", aldus De Jong.

Breedbandaansluitingen

Het aantal mobiele breedbandaansluitingen is gestegen van 5 miljoen medio 2010 naar 8,2 miljoen in het derde kwartaal van 2011, een toename met 60 procent. In diezelfde periode nam het aantal aansluitingen voor mobiele telefonie toe van 20,6 tot 21,8 miljoen.

Het dataverbruik in de eerste helft van vorig jaar was verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Het aantal belminuten steeg ook nog met 2 procent tot 11,5 miljard. Maar het aantal sms'jes daalde voor het eerst, met 4 procent tot 5,7 miljard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen